Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hokogék

 Hokage                (Tűzárnyék) - Avarrejtek kagéja


Kazekage            (Szélárnyék) - Homokrejtek kagéja

Mizukage    (Vízárnyék) - Ködrejtek kagéja

Raikage                (Villámárnyék) - Felhőrejtek kagéja

Cucsikage       (Földárnyék) - Sziklarejtek kagéja

 

1. Hokage Shodai

hokjk.jpeg

 

Neve Senju Hashirama.Shodai Hokage, szó szerint "első vagy alapító. Leaf alapítói közül az egyik, az első Hokage segített megalapítani a Hokage egészének az ideálját ki következett. A Hokage szolgál az alapítványként melyik Leaf falu ül. A Hokage szeretné a faluját és tenne mindent a hatalmában, hogy védje azt miközben ráadásul adja az életét a sor kötelességen, hogy biztosítsa a túlélését.Fő képessége a Fa stílus. Halála után képességét csak 1 ember örökölte, mégpedig egy ANBU, Yamato.
Orochimaru kisérletet hajtott végre 60 gyereken, amit csak Yamato élt túl.

A nyaklánc

Ez a nyaklánc, ami valaha az Első Hokagéhez tartozott, egy különleges kőből készült. Azt mondják róla, elég értékes ahhoz, hogy három hegyet is megvegyenek belőle. Az Első Hokage unokája, Tsunade-sama úgy gondol rá, mint a nagyapja emlékére. Egyszer régen, Tsunade-sama odaadta ezt a nyakláncot az öccsének, Nawaki-kunnak, majd a szerelmének, Dan-sannak. Sajnos a háború alatt mindketten meghaltak a harcokban. Azóta azt mondják róla, hogy ez a nyaklánc csak Tsunade-samát ismeri el, mint tulajdonosát, és bárki, aki viselni próbálja, biztosan meg fog halni. Sok idő eltelt azóta és ismét egy fiúnak adták, aki osztozik elődei álmában. Ez a fiú Naruto.

 

2.Hokage Nidaime

 

hokage2.jpeg

Neve Senju Tobirama. Az első kistestvére és Tsunade nagy nagybátyja. Segédkezett Konoha alapításában. Büszke volt a harci erejére, elsősorban víz alapú technikákat használt. Ő volt a harmadik mestere és ő választotta őt a következő Hokage-nek.
Ismert techinkái: Suiton: Suiryu-dan no Jutsu (egy víz-sárkányt idéz, ami hatalmas víztömeget zúdít az ellenségre), Suiton: Suijinheki (vízből egy falat képez), Kokuangyou no Jutsu (sötétséget hoz, ezt a bátyja is ismerte) és Suiton: Suisho-ha (egy vízhullámot indít az ellenségre).
Bátyjával együtt halt meg, a közös cél érdekében.

3.Hokage Sandaime

hokage3.jpeg 

Sarutobi Hiruzen volt a harmadik Hokage  Sandaime Hokage, szó szerint "harmadik". 69. évében halt meg Ő szinte úgymond egy professzor. A faluban ő tudja a legtöbb jutsu-t, és ő volt a legtovább hokage, Tanítványa volt az első, és második hokage-nak! Ő tanította a legendás Sannin-t, Tsunade-t, Jiraiya-t, És Orochimaru-t. Bár Orochimaru-t nem tudta megállítani, de megmentette tőle a falut az élete árán. Erős ninja falut alakított ki.

4.Hokoge

hokage-4.jpeg

Nem tudunk róla igazán sokat. Kakashi csapatát ő edzette. A Kilencfarkú Róka elleni harcban életét áldozta a falujáért, és a démont egy újjszülött testébe zárta be, aki Naruto volt. A legveszélyesebb dolog Yondaime-ban az őrült gyorsasága volt, amit a Lebegő Test Jutsu-nak köszönhet ( Body Flicker Jutsu / Shunshin no Jutsu ). Ennek az volt az előnye, hogy ott lehet bárhol egy pillanat alatt, persze ez csak akkor volt sikeres, ha pontosan tudta hova akar teleportálni. Ez adta neki a becenevét is, a „Konoha Sárga Villanása”-t. Másik különleges Jutsu-ja az, hogy a Kunai-okat képes volt a levegőben irányítani. Kifejlesztett ezek mellett egy különleges tachnikát, amit rajta kívül még 2 ember tudott használni, a Rasengan-t.
Ő is használti tudta azt az idézést, amikor Gamabunta-t idézte meg ( Summoning Jutsu / Kyuichose No Jutsu ). A legveszélyesebb képessége az Ördögi Szellem Pecsét (Fuuinjutsu Shiki Fuujin ) volt. Ezzel a pecséttel tudta Naruto-ba zárni a Kilencfarkú Rókát is. Halála után a még élő Harmadik Hokage lett újból a Hokage.